Idag har vi..

besiktat Douglas.
Vi åkte en sväng till stan idag för att köpa lite saker till våran bil men innan tänkte vi att vi skulle köpa ett nytt halsband till våran lilla hulligan här hemma eftersom han växer ut sina väldigt fort:) På fyra tassar hade dom någon speciell dag idag med hundbesiktning gratis kloklippning och mycket mera så vi passade på att besikta honom för att se vad dom tyckte om våran lilla prins och så här löd beskrivningen:

Hundbeskrivning

av: Douglas

Anatomi: Vacker hållning, fin rörelse men lite valpig - vilket hör till ålder ( han är bara 5 månader)

Temprament: Glad & Framåt

Päls: Fin

Färg: Svart m. brun teckning

klor: fina klor

hull: Bra hull

Helhetsintryck: Lugn och glad, mycket trevligt

Domare: Evelina Tunemar


Det va verkligen kul att få en sån beskrvning så sin hund, då blir man stolt som ägare självklart:)
många som vi träffade där kom fram till oss och sa att han verkade vädligt lugn och stabil vilket han också är våran prins men som alla andra hundar har han sina dagar också då han inte är lika rolig men det är sånt man får ta, för oss kommer han alltid vara världens underbaraste:)


Till Charina: Ja bitandet börjar försvinna mer & mer vilket är väldigt skönt men sen har han sina dagar då han får lite återfall och biter massor, men det är betydlig mindre nu så det känns skönt att det är påväg åt rätt håll:)

 

flörtis från Douglas:)

 

 

Ett stort tack till kicki som ville ta hand om våran hulligan igår, verkligen jättesnällt:)

Och som ni ser på bilden här så verkade ju varken hundarna eller kicki själv tycka det va någon större plåga att vara med varandra, man blir ju avunsjuk när man ser såhär fina bilder, det ser supermysigt ut vilket jag också tror att det är:) Än en gång Tack så jättemycket..

 

Annie Douglas & Kicki


Händelserik dag..

Idag har jag och älskling köpt en ny bil inte sprillans ny men för oss är den iallafall ny ;) passat 1.8 T

Idag efter jobbet så åkte vi och köpte den nya bilen men innan vi skulle åka hem ville älsk lämna vinterdäckena till bilen på sitt jobb så då gjorde vi det. När allt va färdigt så skulle vi bege oss hemmåt när älsk frågar mig: Har du låst bilen?

- Nej det har jag inte, hur så?
-Det är låst

vi tittar på varandra snopet och undrar hur fan det kan vara låst när nykeln är i bilen så ingen av oss har ju kunnat låsa, där inne sitter det en instängd liten varelse vid namn douglas som råkade gå emot låsknappen i bilen så alla dörrar blev låsta, där står vi utan någon reserv nykeln( för det har älsk tylidgen inte någon) en inlåst hund och vet inte vad vi ska göra, men älsk ringer runt och frågar vad man ska hitta på och vad det kostar att ringa dit någon som kunde fixa det.
han hade till och med planer på att sparka in rutan så försökte han jämföra vad som skulle blivit dyrast ringa dit någon som kunde fixa det eller betala en ny ruta, haha

Men vi kom fram till att det är bättre att ringa dit någon, det skulle kosta 1500kr och det va inte ens säkert att dom kunde fixa det, men vi chansade..
dom kom dit och började fixa med dörren, dom han knappt börja innan alla dörrar låser upp sig, jag bah: vad bra det är öppet nu, då svarar dom att dom inte ens har börjat. haha
Det roliga va att douglas "råkade"  trampa på lås/öppna knappen så alla dörrar öppnade sig och på köpet fick han på varningsplinkersen också, haha den lilla gangsterna;)



Han kan inte bara rackartyg våran hulligan , han kan vara riktigt mysig också faktist det har ni bevis på här,, moster Frida och Douglas har kelstund:)









Älskling och jag har köpt en ny leksak till Douglas, det är ett  däck, Peter säger att han måste gilla däck eftersom han själv jobbar som däckmojj;) haha
sen köpte vi även i biabädd till honom som han inte riktigt har förstått att man ska ligga i än men det kommer väl, vi får lura ner honom där just nu, antar att det är för varmt för honom att ligga där, eller så är det att biabädden är i hallen och hans andra säng i sovrummet och eftersom han alltid vill vara nära än så föredrar han nog sin säng brevid oss:)





Sist men inte minst vill vi gratulera Kicki och Annie som klarade tävlingen i lydnads 2:an en andra plats blev det:)
Vi kunde tyvärr inte närvara men det gick ju bra ändå, precis som vi sa:) ni är ju bara för goa tillsammans ni 2:)


Varit på SBK

Igår va vi ute på SBK och skulle träna lite, alltid lika lärorikt att se på när andra tränar med sina hundar. Kicki tränar för fullt nu inför tävlingen i lydnads 2:an Peter & jag tror att det kommer gå jättebra för er, din hund är ju underbar och ni är ett väldigt fint par så allt kommer gå vägen:)

Även Peters syster Sofie va där med hennes hund Spike, riktigt kul att man kan träna ihop ju fler desto bättre tycker jag, då kan man lära av varandra och ge råd och tips..




Vi har börjar träna "fot" med Douglas & han  börjar verkligen bli jätteduktig på det, man bli nästan tårögd i ögonen när man är ute och går med honom, han drar nästan ingenting alls och råkar han gå för långt fram så saktar han nästan alltid in så vi går jämsides och självklart har han ögonkontakt man kan inte göra annat än att le och belöna hans fina uppträdande:)


Imorron blir våran "lilla" prins 5 månader . tänderna bara flyger ut, haha han tappar tänder varje dag tycker jag, han har inte börjat lyfta på benet än när han ska kissa men det är väl bara en tidsfråga innan han gör det..
Känns som att han börjar landa mer och mer nu, inte lika tjurskallig så fort han får ett nej & han bits inte lika mycket längre, skönt för ett tag va det förjävligt, gick ju knappt att klappa honom innan han började bita som en galning och sa man åt honom så vart han bara ännu värre, men nu är han ganska lugn nu kan man gosa och kela med honom hur mycket som helst utan att han biter så nog är han allt en riktigt kelgris våran Douglas..

Jag har sagt det förut & jag säger det igen, jag har världens bästa killar - Sådan Husse Sådan Hund ;)
  


Här kommer en bildfrån träningen i går, bilden är på Annie hon ska ligga still i 3 minuter medan Kicki går iväg och gömmer sig sen kommer hon gåendes tillbaka och Annie måste fortfarande ligga still det är endel av tävlingen i lydnads 2:an och det klarade hon galant..



Jag avslutar med en jättefin bild på syskonen & deras underbara hundar:)




Känner såhär i efterhand att det blev enhel del bilder & jättelite text men det gör nog ingenting får jag hoppas, själv tycker jag om bilder:)

Hundvakt i helgen

I helgen har vi varit hundvakt åt Annie som är en underbar rottistik på snart 3½år. Ägaren till denna vackra tik är Kicki som vi har skrivit om förut som har hjälpt och söttat oss med Douglas. Vi brukar vara med Kicki på Brukshundsklubben och träna ibland, bra för Douglas och bra träning för oss också, man lär sig massor därute, bara av att titta på andra och för Douglas är det nyttigt att umgås med andra hundar. Han börjar bli bättre och bättre för varje dag nu och det känns skönt att dom metoderna vi använder på honom faktist ger resultat.. Våran lilla huligan ( som kicki brukar säga) väger nästa 30kg nu.

Douglas, Annie ligger under bordet:)


Igår kom Sofie ( Peters syster) till oss med hennes hund en boxerhane på 5år, vi tog med oss alla 3 hundarna på en liten promenad först sen satte vi oss i bilen och åkte ivåg till en liten sjö där hundarna kunde svalka av sig & dom njöt verkligen till 1000 :)


                      Annie                                Annie & Spike                 
          



Annie och Spike
     


Nu har vi precis kommit hem från morgonpromenaden som bestod av:
  • Vanlig promenad på kanske 15-20 minuter
  • Sen vidare in på dagiset där vi körde lite sök i buskarna
  • Sen kastade vi lite boll åt våra underbara fyrbenta
  • Avslutade med att promenera hem:)
  • Väl hemma väntade självklart den välförtjänta frukosten

Douglas & Annie
                                         


Idag kommer Kicki & hämtar Annie, hon har adrig lämnat ifrån sig henne förut så det va verkligen en ära att få vara den första som hon lämnar henne till. Vi tror inte att Annie har haft något emot att ha varit hos oss, Hon ser ut att trivas den enda som är lite orolig ibland är våran egna huligan Douglas, kommer hon försnabbt mot honom springer han men går hon ifrån honom följer han efter och försöker bjuda in till lek, och så håller det på tills han tröttna och går därifrån för när hon väl vill leka så vill inte han, haha :)


Annie på balkongen          Annie på stt täcke                Annie på golvet

           




Här kommer en bild på kicki & Annie tillsammans




 
             

RSS 2.0