Nya dag..

ja gårdagen va ju inte mycket att hänga i julgranen, usch för den, som tur är så är det en ny dag nu och den har varit mycket bättre, hämtade douglas på pekkas jobb,hälsade på honom och satte mig ner, han gick fram till mig och satte sig han också, jag klappade honom och det bästa av allt inte ett enda morr kom det, inte ens en tendens till morr, super skönt så jag fortsatte klappa, och när jag slutade så tryckte han sig intill mig och ville ha mer, det är ju såna stunden man vekrligen vill klappa, så jag gjorde det lite till sen va jag nöjd, och det gick super bra :)

Idag när vi kom hem så gick vi en promenad, jag kastade lite boll till honom så han fick springa av sig lite, så kom det fram en mamma med sin lille son på kanske 2 år och ville hälsa, ja visst tänkte jag det är inga problem, den pojken älskade tydligen hundar och mamman tyckte att douglas va jätte fin, pojken skrek och viftade lite med vanten, douglas gick fram och slickade honom i ansiktet sen gick han iväg, pojken hoppade och skrek lite grann för han ville att douglas skulle komma ( shit tänkte jag, bara inte douglas få dampet nu och ska busa upp honom eller hoppa) men icke sa nicke han brydde sig inte ens, han tittade bara på honom gick fram och satte sig så pojken kunde klappa, så gav jag pojken en godis som han fick ge till douglas och det gick hur bra som helst, vart riktigt stolt över min huligan faktist, mamman tyckte douglas va så lugn och fin :P
Vad har igentligen barn och hundar gemensamt?
ifall douglas och jag busar och han leker gärnet så biter han och drar i sin tross, men så fort en unge kommer så bli han jätte lugn, dock är inte alla hundar så vissa tycker ju inte ens om barn, men douglas verkar inte ha några problem alls med det & det känns verkligen tryggt för framtiden, för man vet ju aldrig, någon dag ska väl vi också ha barn ;)



Trevligt helg på er allesammans..

Negativt

Kände att förra inlägget som jag skrev för bara några menuter sedan va väldigt negativs, va bara tvungen att skriva av mig lite. Allt är inte negativt när det gäller douglas, han är en jätte go hund ibland, visst han morrar för allting men enda gången han nafsar till är om man skulle ta tag i honom han gör det aldrig annars (än iallafall)
När man klappar honom och han morrar så är det inte hotfullt morr utan mer pratmorr eller vad man ska säga, svårt att förklara hur han är om man inte träffa honom.

Han är jätte lätt lärd och vi tränar mycket med honom, han älskar att söka så det gör vi enhel del, vi ska börja en kurs snart så det ska bli spännande och kul :)

Idag va vi och hälsa på Douglas kärlek, om ni kommer ihåg henne, Wilda hon är cavalier på snart 2 år, det va den första hunden douglas träffade förutom sina syskon, hehe
Det går bara bättre och bättre för varje gång, douglas är inte lika på nu som han va dom första gångerna dom träffades :P


Så nu har jag skrivit lite mer positivt, fick lite dåligt samvete förut, allt är faktist inte dåligt, synd bara att såna allvarliga saker ska vara dåliga, allt annat funkar ju hur bra som helst, gå i koppel, träffa hundar, va själv hemma, träning, lättlärd, lyssnar, skäller inte, morrar inte vid maten ( längre )
så nu ska vi bara få ordning på det där så är han komplett, fast hellre en hund att jobba med än en som man inte behöver göra något mer, utmaningar det gillar vi..

nu ligger våran gris helt utslagen på golvet, jag ska sätta på en kopp kaffe tänkte jag och kolla runt lite på nätet...




morr morr morr

är så jävla trött på detta morrande ständigt dag in och dag ut, ingenting hjälper ju vi provar fan allting men ingenting händer, han är verkligen från dag till dag, vissa dagar är han hur underbars om helst, vissa dagar vet man inte vad man ska göra med honom. Vi har provat i stort sätt alla metoder men ingenting verkar ju hjälpa det minsta, man ser ingen framgång nåognstans, ibland undrar man vad det är för fel på honom, att allt inte riktigt står rätt till, på ett sätt skulle det ju underlätt så man vet att något är fel där inne.

Usch.. morr morr.. överallt hela tiden, morr morr.. vi har fått massor med tips och vi provar oss fram men nej nej ingenting blir bättring.

när man klappar honom - morr
när man pratar med honom - morr
koplett på/av -  morr
torka sig efter vi varit ute - morr
ibland när man säger, sit(ligg(vacker tass - MORR

det bara bubblar i mun på honom och så morr så klart.. 

Idag naffs i armen för han inte fick som han ville, jag skulle ta en leksak från honom - som annars aldrig brukar vara några problem, jag bytte med godis ( som aldrig behövs förut)  för att få den, så tog jag den från honom varav det blev att han hoppade på mig för att ta den, då drog jag ner honom med hjälp av kopplet och sa nej då morrade han och naffsade mig i armen..

Vad är felet ?!



Negativt inlägg jag vet, idag är ingen bra dag, usch usch.. bara att ta nya tag och hoppas att det blir bättre, men kanske är det så att det ska börja nu, eller vadå börja såhär har han varit sen vi fick hem honom i stort sett, alltid något problem, hm..
men vi är absolut inga som ger upp, vi frågar runt och tar råd och vi har lyckats väldigt bra med honom, vi får mycket beröm så vad är felet, på oss eller honom?
 vad gör vi för fel isåfall? han har haft detta beteende sen han va 5-6 månader kanske, så får väl hoppas att det går över när han landar någon gång vid 2½års ålder :P



Kastrering, ja det funderar vi på..


Asfalt & lite grönbrunt

Underbart underbart, ja det är verkligen underbart att se lite asfalt och grönbrunt ute, man får lite vårkänslor faktist & det skadar verkligen inte just nu. Även fast snön kommer ligga kvar till nästa jul så blir man ändå lite gladare av att se lite asfalt & att solen hittar fram där någonstans förbi molnen, jag gillar det iallafall :)

Douglas & jag va ute och gick en sväng förut, hittade en bänk och runt om va det inte snö så vi slog oss ner och så fotade jag lite på douglas när jag för en gång skulle hade kameran med mig, här kommer några bilder från idag..

   


På baksidan där vi bor finns det jättebra med yta för att träna, så jag trodde att snön hade försvunnit lite där bakom så jag och douglas kunde springa och träna lite där, vi går dit och börjar kasta lite freesebee med honom vilket inte går jättebra, det ser inte mycket snö ut för världen men när man väl börjar springa så sjönk plutten nästan en halv meter så jag sket i att kasta mer, när vi skulle gå därifrån kommer det 2 rådjur, som tur är hann jag se dom före douglas så det va bara att koppla honom, vi har jättemycket rådjur där nu för folk lägger ut mat till fåglarna där och även lite till dom också skulle jag tro..

Nr vi satte oss på bänken som fick blir vårat spott idag så passade jag på att träna där, det gick förbi folk med hundar och jag satt med honom lös, sa bara åt honom att sitta ner och stanna så gjorde han det, visst tittade han enhel del men inte en enda dendens till att rycka mot dom - Duktig kille..
Körde även sitt,ligg,stå med handkommando och det sitter ju som handen i handsken :P
Han är även jätteduktig på sitta, sitt kvar även om jag rycker som en dåre i kopplet och även ligg ligg kvar funkar kalas, han är så duktigt. plätten som vi är på är dock inte så stor men vi tränade även fot och sitt kvar, sen går jag bort en bit ( så långt det gick ) kallade till mig honom och sedan sa stanna i farten och det funkar bara bättre och bättre för varje gång, ska bli så kul när vi ska träna med honom ordenkligt sen, LÄNGTAR ;)


Fotomodell..

Jajjemän allihopp & som jag gjorde det, haha ( läs Douglas gjorde )

Idag har vi varit hos Camilla heela dagen & det har varit en riktigt trevligt förmiddag/eftermiddag.
Jag karro sussie pekka och douglas åkte dit runt 11 va vi nog där, karro skulle fota sig oså och då vart jag också lite sugen och tänkte att vafan något kort måste väl ändå bli bra, haha ås vi tog med oss douglas också. Camilla har 3st undar och det gick hur bra som helst med dom allihop.. en islänsk fårhund tror jag det är sen golden och en engelsk bulldog, Doguglas tykcte dock att engelska bulldog va farligast så han gömde sig bakom mig haha.. men kul att se att det går bra ändå..

Karro och jag blev fotatde att Camillas kille Rikard, själva och med varandra sen tog vi även med hundarna i bilden, den engelska bulldogen fick posera med sitt underbett också, haha så jävla söt jag är helst galen i såna hundar, hur coola som helst, sen va det Douglas tur & det gick hur bra som helst det också, en riktigt fotomodell är han, så fort kameran är framme så vet han att han ska vara stilla och kolla där jag pekar, haha tålamodet på honom va bättre än vad jag trodde faktist.. wiiiieee

Så fort rikard har fixat lite med bilderna så ska vi ta ut några stycken och göra tavla av det, snyggt att ha typ canvas tavla med en bild på våran huligan på så får hoppas att vi hittar något snyggt kort iallafall..

Mina herrar låg och vilade lite förut, först busde som så man trodde att dom hade ihjäl varandra haha sen helt plötsligt vart det tyst och då slumrade dom visst till båda två helt utslagna på rygg så då va jag ju bara tvungen att ta kort på dom,  ena bilden är på öland förra sommaren och den andra är från idag, samma ställning men det finns dock en liten ändring - STORLEKEN och då menar jag inte på Peter utan på douglas, haha

     



Jag & Douglas

Jag hittar ungefär lika dana bilder på mig och douglas nu och då.. en är från i sommras på öland och en är från förra veckan..

  


Idag har Douglas varit på stålande humör, inte så mycket morrande så det är skönt, nu har han varit en liten skelgris faktist det är inte alltid han är det ska jag säga er. han är lite från dag till dag våran huligan..

Husse och douglas är ute på en promenix just nu och snart är dom hemma då ska vi dricka lite grogg och öl och eventuellt lira lite poker.. ha en fortsatt underbar helg allihopp för det ska iallafall vi ha :)




Ni tror säkert att jag skulle evsluta med denna bild, men faktiist inte idag, tänkte avsluta med en annan bild, haha. Enledningen till att bilderna är lite suddiga är att jag tog med min kamera och då slog blixten på hans utrustning eller vad man ska säga, det va paraplyer och sånt när vi fotografera så den snodde min blixt, haha men det får duga iallafall..



Coolaste Sally med Camilla och Karro


Grattis Huliganen på 1-års dagen :)

Ja kan ni tänka er, det har redan gått 1 år sedan, vi har haft huliganen i 10månader, herregud tiden springer verkligen iväg :)

Snart är det dax för röntgen och sedan MH ska bli spännande och se hur det kommer se ut, röntgen hoppas vi verkligen att det går bra Mh vet jag faktist inte hur han kommer reagera så det ska bli oerhört kul :)
Vi har fortfarande inte bestämt än om vi ska upp till Charina i Gnarp eller om vi fixar det gå eget håll, själv tycker jag det vore hur kul som helst att se alla kullsysken och att vi gör MH ihop så vi får se hur det blir med den saken ;)

Snart kommer mina små älsklingar hem från jobbet så då ska pussa på dom båda två men mest på den fyrbenta vare sig han vill eller inte, haha.

Senare kommer mamma pappa och syster förmodligen också på en fika, Douglas är ju deras favorit, morfars bästis och mosters "mumme" ja det är ett smek som hon har gett Douglas hon säger "mumme" med bäbis röst typ, haha


Nu hörs jag mina två älsklingar i trappan så ska gå ut och fortsätta med maten.

Grattis Till alla i Rödegården D-kull många Kramar från Douglas med familj

 

Douglas favoritplats på madrassen framför datorn som husse och matte brukar ligga på när dom ser på film :)

Ingen rubrik

Tycker inte om att skriva rubrik varje inlägg vet aldrig vad jag ska ha för rubrik så jag struntar helt enkelt i rubrik.. :) Såja nog om det..

Douglas tass blir bättre och bättre för varje dag så det är positivt, idag har Douglas morfar (min pappa) varit ute och promenerat med våran huligan & det har gått jättebra. Dogge drar nästan ingenting längre och det tycker min pappa om, eftersom han har problem med nacke och arm så blir det inte så bra när douglas drar men det går mycket bättre nu vi är verkligen stengårda med honom när vi är ute och går och nu ser man att det verkligen ger resultat - SKÖNT !!

Han är hur bra som helst i många situationer men han har även vissa beteenden som vi tycker är svåra att läsa av, vi försöker fråga s många som möjligt men det är ingen som har direkta svar på vad vi ska göra, hm.. :S
Vi har provat att bara nonchalera honom när vi inte tycker att han beter sig på rätt sätt men det verkar inte hjälpa ett dugg, vi har ju hört att han ä'r väldigt dominant herre men också ganska osäker så det kan vi verkligen bli farligt i längden, vi har även försökt med den hårda typen att ta tag i honom men det känns inte riktigt rätt känns som att han bara försvarar sig mot oss då och relationen oss emellan blir inget bra då litar han inte mer på oss direkt.. Svårt att veta vad man ska göra..
Han går jättebra i koppel, trevligt och social med andra människor, hoppar inte, skäller inte. Går jättebra lös. Skapligt bra med andra hundar, det blir bättre och bättre iallafall. Vi har ju många hundar i umgänges kretsen så vi försöker umgås så mycket som möjligt och det går verkligen bra. Han har jättelätt att koppla av hemma dock lite svårare att varva ner hos någon annan. Och nu till det konstiga som vi inte förstår oss på - & ingen annan heller verkar det som : Han morrar åt allting ( vi vet mycket väl att rottisar morra väldigt mycket ) Men vi tycker att han morrar åt så konstiga saker, vi vet och hör skillnaden på hans morr - Mys morr /inte gilla morr..

Han kan komma till en och ibland om man klappar honom så morrar han och det är inte alltid "gilla morr"  tar man av honom halsbandet/selen så kan han morra ordenkligt och vi har ingen aning om varför för vi har aldrig gjort honom illa eller någonting sånt, skumt !!
När man säger åt honom att sitta fast han inte vill så morrar han redigt också och ibland när man ska ta tag i honom så kan han naffsa till åt en vilket vi inte tolerarar då vi är hårda tillbaka mot honom då.

Vi har frågat väldigt många om råd och tips men inget tips har hjälpt mot hans morrande, vet inte riktigt hur vi ska gå tillväga för att bli av med alla morrande eller handlar det bara om att han är dominat eller osäker och vad ska man göra då isåfall ?

Mia som kommentera vet ej hur jag ska vända mig till dig med frågor eftersom du inte lämnade någon adress eller dyligt så skrev ner lite problem här istället :)
Du kan även mejla mig [email protected]
Så kan vi skriva till varandra istället blir lite lättare så.. :)




Avslutar som vanligt med en fin bild på Douglas


Mars

Helts sjukt vad tiden går fort, känns som att den bara har sprungigt iväg, tyckte inte det va alls länge sedan vi vart intresserade av att skffa hund, vi va och kolla på lite olika kennlar för att vara säkra på att vi tog från seriösa osv. och bara det tog ju några månader och den första hanen vi skulle ta dog så då fick vi leta efter en annan kennel som verkade seriös och bra.. Känns som att vi hälsade på charina i Gnarp för bara någon månad sedan när valparna bara va 1 vecka gammal, känns som att jag och Peter satt på tåget dit upp nyss men när jag tänker efter så minns jag mest den dagen när vi satte oss i bilen och skulle hämta hem honom, våran lille plutt eller gangstern som Kicki kallar honom, hehe ;)
Våran "lilla" blir snart 1 år, shit vart har tiden tagit vägen egentligen. & växer gör han också minsann..


   

Ja tittar man på bilder så ser man verkligen en förändring att tiden måste rusat iväg, för vuxit har han allt sen vi fick hem honom ;)


Hittade en bild på Douglas precis när han är kanske 10V och ligger på våran soffkudde så jag va bara tvungen att ta ett kort på honom nu när han "ligger" på samma kudde, kan knappt förstå att han har varit sådär liten & att han är såhär stor nu..


        


Samma hund samma kudde dock en samma storlek :)


Tränat..

Idag när jag kom hem efter jobbet så gick jag en sväng med douglas, det blir dock inga längre sträckor nu när han inte är bra i tassen & bättre blir det ju inte av allt blask och salt men vi gör så gott vi kan, har en liten sko eller om vi ska kalla det strumpa när vi är ute och går & Douglas har accepterat det mer eller mindre, inte för att han har så mycket att säga till om men ändå:)

När vi kom in efter promenaden så tränade vi enhel del, får ju trötta ut honom på annat sätt lite mer nu när vi inte kan promenera så långt. Körde enhel del övningar som kan vara bra att kunna när man ska tävla i lydnad sen..
DEels att han ska gå fot det går skitbra, sen tränade jag även att han skulle ligga och ligga kvar så gick jag iväg i 20sekunder sen gick jag tillbaka och det gick hur bra som helst också.. sen körde vi stt och ligg med hjälp av handrörelse och även "stå" det funkar bättre och bättre för varje gång, kul att se framsteg :)
Vi bor ju inte i världens största lägenhet precis men jag tränade även att han skulle sitta kvar sen ropade jag på honom och sen sa stanna det gick över förväntat riktigt riktigt bra faktist ju fler gånger  vi körde det ju snabbare stannade han, wiiie :)

Det som gick mindre bra var apporten men det har vi ju och andra sidan inte tränat speciellt mycket på men ska börja med det nu..

Träning ger färdighet och som hundägare blir man ju lycklig av minsta framgång :)




Några nya bilder på våran snyggning här hemma, Rödegårdens DrDouglas




RSS 2.0