Nya händelser...

Igår träffade jag en hund för första gången, (bortsett från mina kullsyskon) och till råga på allt så var detta en tjej..  Det är husse och matte som har valt ut denna tjej till mig, dom har pratat mycket om henne men jag har aldrig fått veta vem det har varit, men så äntligen -igår fick jag träffa henne, tjejen med stort W.. Vi bestämde träff hemma hos henne. hon var en alldeles ljuvlig dam med tassarna på jorden, visserligen något äldre än mig,( 10 månader närmare bestämt) men det syntes verkligen inte. Hon hade brunt långt lockigt hår, lagom lång och kilona på rätt ställe ;)

Det va inte den blyga typen av tjej som husse & matte hade valt till mig, men hon var bedårande vacker och jag föll direkt för hennes charm, hon kastade sig genast fram till mig för att ge mig någont som liknade en puss, jag som annars är en väldigt tuff kille blev plötsligt väldigt blyg och tillbakadragen, jag tror till och med att jag rodnade lite under pälsen :)

Men efter att vi hade fått bekanta oss en liten stund släppte allt och vi hade funnit varandra & för mig kändes det som kärlek direkt,  jag hoppas innerliget att hon känner lika dant..
Vi pussades och rullade runt tillsammans och efter att ha lekt tillsammans en lång stund blev det dax att gå hem, innan jag gick ut genom dörren vände jag mig om och kastade ett sista valpöga på henne och sa : Vi ses snart igen babe ;)
(Wilda )



Douglas + Wilda = SANT




Väl hemma igen slocknade jag direkt, sov 3 timmar i sträck utan att röra en tass, har aldrig sovit så skönt och jag tror ni kan ana vad jag drömde om....




Det va inte bara hundar jag träffade den här dagen, innan min dejt med Wilda var vi och hälsade på några bekanta till husse & matte.. Där fanns det två lustiga krabater, har aldrig sett något liknande tidigare dom hade morrhår längre än mig, öronen stog rätt upp och jag tyckte faktist dom såg lite lömska ut, men givetvis ville man ju fram och nosa lite på dom, den ena sprang och glömde sig bakom en soffa där jag inte kom åt( fegis) och den andra lyckdes jag tränga in i ett hörn.. där jag väl var framme och skulle lägga min blöta valpnos på honom då fräste han och fäcktades som en sinnessjuk, blev helt paff och kastade mig genast därifrån. En kort stund senare kom denna orangefärgade vilde ut i vardagsrummet där jag låg på golvet och tuggade sönder en hemnet ( tidning )
Han smög  förbi och la sig en bit ifrån mig, nu såg han faktist riktigt harmonisk och trevligt ut. Han var kanske inte så farlig trots allt, det va nog mer jag som trängde mig på för hastigt..

 





Vi har även börjat med koppelträning, ska väl erkänna att till en början va det väl inte det roligaste jag har gjort, men efter en stunds kämpande för att slippa obehaget va det bara för mig att ge upp och följa med..
Efter en kortare promenad insåg jag att det faktist inte var så farligt som jag först trodde, men visst händer det att jag stretar emot ibland men matte & husse är bestäma och det får mig att gilla det mer och mer..
Och vad tycker ni om utsikten?






En liten lista på övriga saker som hänt under mig första vecka..

  • Träffat kärleken i mitt liv ( vilket ni redan har hört om, men måste nämnas igen)
  • Träffat mormor & morfar ( även varit hemma hos dom, känner mig alltid lika välkommen där )
  • Träffat farmor & Jyrki som även hade med sig presenter till mig (leksak "favvoriten" och handduk)
  • Torrjuckat mot morfars ben när vi bjöd honom på taccos
  • Myst med diverse barn & vuxna i våran umgängeskrets
  • Börjat vidga vyerna runt mitt hem
  • Tuggat på husse&mattes ryamatta
  • Kissat inne (3ggr)
  • Åkt bil
  • Sätt mig själv i spegeln ( obehaglig upplevelse, jag morrar lite varje gång)
  • Gått promenader
  • Klippt klor
  • Blivit tillrättavisad ( börjar faktist få lite kläm på reglerna där hemma)
  • Myst,kelat,lekt och goast i mängder med husse&matte ( dom är ju trots allt det bästa)


Vill ni läsa om hur Wilda upplevde våran första dejt kan ni gå in på hennes mattes blogg: www.jonkiees.blogg.se

Kärleksparet in action







Jobbig natt..

igår kväll gick vi och la oss runt 22, riktigt skönt faktist, men vaknade vid 12 av att någon ville leka, inte riktigt vad jag va sugen på just då, men det va bara för älsk att knalla ut med honom, sen framåt halv 4 så började det igen, så det va bara att knalla upp då också, fast vi väntade in i det sista för att se om han skulle ge sig- men inte..
Jag kunde dock inte somna om igen så jag gick upp busade lite med pluttis innan jag skulle åka iväg till jobbet vid halv 7. Jag va inte direkt pigg idag, usch det va en riktigt seg och jobbig dag men det va bara att bita ihop, efter jobbet vill man ju bara hem eftersom man vet att världens goaste killar väntar på en där hemma:)




Douglas & Husse


När jag kom hem efter jobbet va det mycket mys med båda mina killar, dom är ju bara för goa, ligger i hallen och myser..
Vi har börjat öppna upp så han kan gå in i vardagsrummet ibland, han har fått syn på tvn och den är ju riktigt farlig - enligt honom själv, hör man att han skäller så vet man att det är Douglas som kollar på tv eller ser sig själv i spegeln..
Man lär känna varandra mer och mer för varje dag och det känns toppen, vi gör framsteg sakta men säkert..


Ikväll har vi varit hos älsk syster och hälsat på, dom har Douglas aldrig träffat förut så det skulle bli kul och se hur han betede sig mot nya människor, tidigare idag va Jimmy och hans son Leo förbi en sväng så va han lite avvaktande och osäker men hos hans syster släppte Douglas loss rejält, vi har aldrig sett honom så sprallig förut, han lekte järnet kan man säga, han fick en ny bästis och en ny leksak,  älsk syster Louise och Douglas fick väldigt bra kontakt, även hennes kille Tommy funkade det över förväntan bra, det va bara för husse&matte att sitta brevid och njuta av att han kunde slappna av och lita på människor som han inte hade träffa förut.. som sagt framsteg är alltid roligt att se:)





           Douglas & Louise                                                       Husse,Tommy,Ellinor,Alice & Douglas



Idag har Douglas kissat inne 2gånger, det va Husse som inte riktigt hann ut, han måste nog öva lite på att få på sig skorna snabbare.. Utöver husses misstag så är Douglas kalasduktig på att säga till när han vill ut och göra ifrån sig, husse är inte så uppmärksam alla gånger och vips så ligger det en kisspöl i köket...:)
Tyvärr kan jag inte vara med och stötta husse i hans jobb på dagarna eftersom jag själv är på jobbet, känns lite tråkigt men jag får ta igen den tiden på kvällarna när jag kommer hem.. Husse har absolut ingenting emot lite avlastning;)



Husse efter 1dags bus med Douglas - Helt utslagen i hallen ;)


Dr.Douglas tuffast i stan...

Nu börjar våran pluttis känna sig som hemma, han busar runt och lever rövare, man kan ju inte annat än att skratta åt honom ibland, vilken grejer han har för sig & sova är ju inte hans största problem iallafall, hans favorit ställe är under pallen som vi har till datorn och under stolarna i köket..

På kvällen kryper han upp i hans säng men efter ett tag slänger han sig pladask ner på golvet och somnar i den position som han hanmnar, hur go som helst..
Men inatt va han inte tröttast i stan direkt, halv 2 väckte han matte och husse och ville leka det va inte vad vi va sugna på mitt i natten, vi väntade ett tag för att se om han skulle ge sig - men icke !!
Det va bara för husse att klä på sig och gå ut med honom..

Eftersom Älsk har tagit ledigt i 2veckor så får han ta dom jobbiga passen på nätterna eftersom jag ska jobba, det känns inget vidare att jobba när man vet att mina favoritkillar ligger hemma och myser, snacka om att man är avundsjuk, jag vill ju också vara med och mysa såklart..

Han har varit jätteduktig va det gäller kissandet/bajsandet (Lite våran förtjänst också såklart;) det har hänt 1 olycka inne, jag skulle precis sätta på mig skorna och i samma veva ser jag att han är påväg att kissa, ropar till på älsk att han ska bära upp honom, men han fattar inte vad jag säger eftersom han pratar med våran kennelmamma Charina och berömmer hur duktig han är som inte gjort inne, i samma ögonblick som han säger det ser han framför sig att Douglas står och kissar då sa jag till honom - Jag sa ju åt dig att han skulle kissa varför plockade du inte upp honom
- Jaha va det det du menade fick jag tillbaka som svar.. Hehe det va roligt :)



Halsband är inte det skönaste våran pluttis vet, han blir helt tokig när han har fått på sig det, kravlar runt, kliar sig och piper, så kan man verkligen få sig ett gott skratt, så underbart söt är han, han vet inte riktigt hur han ska göra för att få av sig det, hoppar runt på 3ben medans det 4:dje benet är bakom örat på något konstigt sätt, när vi är ute med honom kan ju folk tro att han har brutit varenda ben i kroppen:) koppel har vi inte tränat med än tänkte att han skulle få vänja sig någorlunda vid halsbandet först..




Jag har världens bästa killar..                                                  ♥

Välkommen till min nya blogg!

Nu har jag äntligen skaffat mig en blogg som vissa har tjatat endel om,eftersom jag varken använder bilddagboken eller msn längre så är det inte så många som vet vad som händer i mitt liv, men det ska det bli ändring på nu..;)

Jag och älsk har nyligen fått tillökt i familjen, våran efterlängtade Douglas har äntligen kommer "hem"..
Det kändes verkligen som en evighet innan vi skulle få hem våran ögonsten, men nu är han här, helt utslagen i hallen och sover, skönt:)

Det har varit lite till& från det här med att välja från vilken kennel vi skulle köpa våran hund, vi har verkligen tittat runt, ringt och frågat, åkt och hälsat på lite överallt, från Stockholm till Jönköping och sedan till Hudiksvall & det va där vi bestämde oss för att ta en hane ifrån, Hudiksvall. Vi tänkte först att det va lite väl långt att åka men efter att ha varit där och hälsat på så fanns det inga tvivel, där fanns våran tilltänka lillafis ;)
Vi åkte upp till hudik för att hälsa på och bekanta oss med våran kennelmamma Charina då va pluttisarna bara 1v så dom 7 veckorna vi fick vänta tills vi fick åka upp och hämta hem våran Douglas kändes lång men ändå kort på något vis?!
Eftersom vi inte hade valt innan vi åkte upp så va vi där över natten så vi kunde se vilken av dom 2 små charmtrollen vi skulle ha, det va ingen enkel match att välja kan jag meddela,  mycket svårare än vad vi trodde, men nu är valet gjort och det känns verkligen rätt:) men visst kommer man att tänka om vi skulle tagit den andra osv...

Den stackarn fick börja sitt liv från kullsyskon & mamman med att åka bil 60 mil, tror ni att han var något förvirrad? (hade aldrig åkt bil förut)
Men han var verkligen underbar hela vägen hem, det va bara första 20minuterna som va lite jobbigt för honom men sen sov han istort sätt hela vägen hem till Ljungsbro..


Väl hemma va det återigen nytt för honom, det första han gjorde var att resa ragg och morra mot spegeln (han såg sig själv) en riktigt tuffing vi har här hemma;)
Ju mer tiden gick desto bättre gick det & för att inte tala om första natten, det gick hur klockrent som helst, han hade inga problem att slappna av han pep nästan ingenting så det kändes skönt, vi fick nästan väcka honom i morse för att han skulle få gå ut och kissa(vilket han gjorde också i ca 15sek) så kissnödig va han allt..

Så första natten har gått bättre än vi hade förväntat oss, ingen olycka har skett inomhus än heller, han kan slappna av  och vila vilket känns skönt för oss, det är det viktiga. Älsk gick ut med pluttis i natt vid 3 för att kissa sedan gick vi ut med honom vid halv6 i morse och halv 7 fick han mat sen ut för att kissa och bajsavilket han gjorde direkt (och mycket beröm på det) sen sov han fram till 10 då väckte jag plutten så vi kunde gå ut, och det första han gör är att kissa och mycket beröm får han självklart..

Igår tog det ett tag för honom innan han bajsade och det kan man ju förstå, så husse och matte vart jätte glada när första bajset kom igår :) men nu har han verkligen inga problem med det och det måste ju vara ett bra tecken?!



Välkommen hem Rödegårdens Dr.Douglas



 
  

RSS 2.0