Stackars Douglas

Vi har haft Douglas i drygt 5 månader och han har redan varit med om massor, först fick han operera bort klon och ha tratt sen fick han fel på ena ögat sen fick han eksem så då fick han ha tratt igen och nu ligger han hos vetrinären med dropp:( Stackars våran älskade prins..

Jag va i Ullared förra fredagen och då köpte jag lite saker till halloween, jag köpte lösnaglar med dödskallar på. Jag hade inte plockat upp alla påsar så dom ligger i vardagsrummet fortfarande. Jag va iväg och spelade match i torsdags och på vägen hem så ringer Peter upp mig och säger att han ska åka till vetrinären med douglas för han har fått i sig mitt lim som man sätter dit lösnaglarna med.. Peter hade legat och badat när han hör hur douglas smaskar jättemycket i hallen, så han ropar till sig honom och han smaskar jättemycket så det har kommit fragga, Peter kollar va det är han har fått i sig och det ligger kartongpapper i tusen bitar så han tror att det bara är papper han har ätit sen när han ska plocka upp det så känner han hur det är kladdigt på mattan i vardags rummet och där ligger även limtuben ( den va helt tom) Så han ringer vetrinären som säger han han ska åka in med honom direkt, vilket peter också gör. Douglas har legat där sen i torsdags med dropp, han är förgiftad och han fick krampanfall torsdag natt så vetrinären fick ringa in en assistent som hjälpte till.. Usch verkligen jätte jobbigt vi saknar ihjäl oss efter våran plutt..

Vetrinären ringe oss i morse och sa att blodvärdena hade blivit aningen bättre men att levervärdena inte hade förbättras så hon ville ha kvar douglas ett dygn till så imorron runt 10 ska vi ringa henne igen och kolla hur läget är, hoppas verkligen det blir bättre, vill ha hem våran plutt och att han mår bra..
Hon säger även att han 'är jättebra att ha och göra med så det känns skönt, hon myste med honom igår så fick han slicka i sig glass, mysigt, hon sa även att han pratmorrar väldigt mycket och det vet vi ju om sen tidigare, hehe :)

Hon skulle ringa till oss om det vart sämre så hoppas verkligen inte att hon ringer, imorron runt 10 får vi nytt besked hur värdene är och om vi får ta hem honom eller om han ska vara kvar ytterliggare ett dygn, bättre att han är hos henne och blir helt bra än att vi får hem honom förtidigt..

Karin våran vetrinär är verkligen världens underbaraste, klockan va runt 23 i torsdags när peter ringde och hon tar alltid emot när som helst vilken tid på dygnet det än är, henne kan man verkligen lita på hon brinner för sitt arbete och det märker man verkligen,. vad skulle vi göra utan henne, hon har tagit hand om douglas samtliga gånger det har hänt honom något, hon har en privat klinik i Hjulsbro och hon har öppet dygnet runt, så det känns verkligen trygt att man kan ringa till henne när som man behöver hjälp och hon ställer upp i vått och torrt.
Vet inte hur vi ska kunna tacka henne för allt hon gjort för oss, vi är dig evigt tacksam.



Älskade douglas, varför ska du äta på precis allting och just limmet av allt som fanns i påsarna, naglarna hade han inte ens rört det va bara limmet som va uppätit, usch hoppas verkligen han blir bra snart, något saknas i våra liv och det är ju han som fattas..




Onsdag

Douglas har inte varit så trött idag som vi trodde han skulle vara efter gårdagens pass, han brukar alltid vara som en padda dagen efter han har gjort något skoj som att träffa andra hundar eller vara på klubben och träna men idag har han haft energi så matte ha fått leka lite med honom och kört lite sök, han är super duktig på det.
Brukar lägga ut lite godsaker i vardagsrummet så får han söka upp dom och han är hur bra som helst på det, man ser verkligen hur han jobbar med nosen, kul att se:)

Brukar även ibland använda det som ett sätt för honom att bli av med energi, som när jag och peter vill vila lite och han har lite energi över eller inte riktigt kan slappna av, då lägger vi ut lite godsaker i lägenheten och låter han söka upp det sen är han ganska slut och somnar direkt, skönt:)

Våra lilleprins blir bara större och större för varje dag, han är redan 7 månader fortfarande valp med andra ord, svårt att behandla honom som en valp när han är så stor man kanske har lite för höga krav på honom ibland, men förövrigt så är han jätteduktig och valpkursen gick bättre än väntat igår, nu längtar jag redan efter nästa gång se vad vi kan lära oss för spännande då..

Syster Frida va här förut så jag passade på att träna lite med henne för peter är på gymmet och tränar, Frida fick hålla godis i handen ( precis som instruktören gjorde igår) och så skulle jag försöka locka honom till mig vilket inte funkade igår men idag gick det jättebra han kom till mig direkt, haha han hämtade godisbiten hos mig sen sprang han tillbaka till Frida igen, det är ju en bra början iallafall att han kom till mig när jag ropade det gjorde han inte igår så det är ju bra..


Till kicki:  Absolut vi får ta och ses snart igen, tror Annie och Douglas saknar varandra lite grann, hehe han blir ju tuffare för varje dag så det är nog inte långt kvar tills dom kan leka på normalt sätt så han inte blir rädd och springer iväg utan att han står kvar är ju en bra början :)



Våran Ögonsten




Det gick..

jättebra på valpkursen, för att vara första gången är jag & Peter väldigt nöjda.

Först när vi kom dit va ju allt runt omkring roligare än husse och matte vilket är självklart, nya människor hundar och framförallt massor med nya dofter, douglas har blivit väldigt stark så är man inte beredd när han vill någon stans så följer man med varesig man vill det eller inte..

Först skulle vi göra en övning som gick ut på att instruktören skulle hälsa på Douglas samtidigt som den hade en godis i handen och så skulle vi kalla till oss douglas. Hmm det gick väl inget vidare kan man ju säga, han lyssna inte ett dugg på oss då så vi har fått i läxa att träna på det;)
Inkallningen satt klockrent så det va kul att se :) sen skulle man gå i koppel runt dom andra i en ring och hunden fick inte börja nosa i backen utan den skulle ha kontakt med dig hela tiden, började den nosa fick man backa och börja om, douglas lyckades ganska bra med det faktist.


Nu ligger våran prins helt utslagen på golvet och han lär väl sova som en stock hela natten, eventuellt en liten kiss promenad senare om han vaknar vilket jag inte tror han kommer göra men ändå:)






Smuttkillen

Douglas är verkligen en smuttkille, han har någon jävla mani att smutta sig på snoppen heela tiden, det droppar om den och han dreglar som bara den, börjar undra om det verkligen är normalt?!
På morgonen när han ska resa på sig så torrjuckar han innan han lägger sig ner och smuttar på snorren sen kan han till och med börja jucko mot sig själv, är det verkligen normalt?


Igår va vi och träffade en boxweiler ( blandras rottweiler och boxer) En tik på 7 månader alltså lika gammal som douglas, dom har träffat förut och lekt lite grann, känns skönt att ha någon i samma ålder och storlek. Douglas tar för sig mer och mer men han kan även säga ifrån om det blir för mycket vilket är bra. En vän till Peter va där också med sin hund joppe på 9 ½ år tror jag han är, labrador. Hur lugn och go som helst..

Douglas försöker leka upp honom men det går inte så bra så joppe får fräsa ifrån ordenkligt för att douglas ska fatta, det gör han i kanske 5 minuter sen är han där igen, joppe är lite för snäll lite för tålig så douglas blir bara jobbigare och jobbigare mot honom, men som sagt han är ju bara 7 månader och är väldigt lekfull.


Douglas Freja och Joppe




Imorron ska vi på hundkusr för första gången, eller andra kan man säga. Ska bli riktigt kul, se om douglas kan behärska sig med massa hundar runt omkring, men det är väl det valpkurser är till för träning med andra hundar och den sociala biten så ska bli spännande och se hur det går, lite nervös är man allt för hur det kommer att gå, douglas är ju väldigt duktig kan ganska mycket saker för sin ålder och lyssnar bra på oss men frågan är om han gör det när det är flera hundar och människor med, det väntar och se imorron :)



Våran underbara och ståtliga herre :)




RSS 2.0