Ingen rubrik

Tycker inte om att skriva rubrik varje inlägg vet aldrig vad jag ska ha för rubrik så jag struntar helt enkelt i rubrik.. :) Såja nog om det..

Douglas tass blir bättre och bättre för varje dag så det är positivt, idag har Douglas morfar (min pappa) varit ute och promenerat med våran huligan & det har gått jättebra. Dogge drar nästan ingenting längre och det tycker min pappa om, eftersom han har problem med nacke och arm så blir det inte så bra när douglas drar men det går mycket bättre nu vi är verkligen stengårda med honom när vi är ute och går och nu ser man att det verkligen ger resultat - SKÖNT !!

Han är hur bra som helst i många situationer men han har även vissa beteenden som vi tycker är svåra att läsa av, vi försöker fråga s många som möjligt men det är ingen som har direkta svar på vad vi ska göra, hm.. :S
Vi har provat att bara nonchalera honom när vi inte tycker att han beter sig på rätt sätt men det verkar inte hjälpa ett dugg, vi har ju hört att han ä'r väldigt dominant herre men också ganska osäker så det kan vi verkligen bli farligt i längden, vi har även försökt med den hårda typen att ta tag i honom men det känns inte riktigt rätt känns som att han bara försvarar sig mot oss då och relationen oss emellan blir inget bra då litar han inte mer på oss direkt.. Svårt att veta vad man ska göra..
Han går jättebra i koppel, trevligt och social med andra människor, hoppar inte, skäller inte. Går jättebra lös. Skapligt bra med andra hundar, det blir bättre och bättre iallafall. Vi har ju många hundar i umgänges kretsen så vi försöker umgås så mycket som möjligt och det går verkligen bra. Han har jättelätt att koppla av hemma dock lite svårare att varva ner hos någon annan. Och nu till det konstiga som vi inte förstår oss på - & ingen annan heller verkar det som : Han morrar åt allting ( vi vet mycket väl att rottisar morra väldigt mycket ) Men vi tycker att han morrar åt så konstiga saker, vi vet och hör skillnaden på hans morr - Mys morr /inte gilla morr..

Han kan komma till en och ibland om man klappar honom så morrar han och det är inte alltid "gilla morr"  tar man av honom halsbandet/selen så kan han morra ordenkligt och vi har ingen aning om varför för vi har aldrig gjort honom illa eller någonting sånt, skumt !!
När man säger åt honom att sitta fast han inte vill så morrar han redigt också och ibland när man ska ta tag i honom så kan han naffsa till åt en vilket vi inte tolerarar då vi är hårda tillbaka mot honom då.

Vi har frågat väldigt många om råd och tips men inget tips har hjälpt mot hans morrande, vet inte riktigt hur vi ska gå tillväga för att bli av med alla morrande eller handlar det bara om att han är dominat eller osäker och vad ska man göra då isåfall ?

Mia som kommentera vet ej hur jag ska vända mig till dig med frågor eftersom du inte lämnade någon adress eller dyligt så skrev ner lite problem här istället :)
Du kan även mejla mig [email protected]
Så kan vi skriva till varandra istället blir lite lättare så.. :)




Avslutar som vanligt med en fin bild på Douglas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0